Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Malvin története és képei

Malvin a menhelyen a legelső betonos kennelek egyikében volt. Nem volt sok mozgástere, ráadásul midig volt egy-két kenneltársa, akikkel a szűkös helyet meg kellett osztania. Mikor hétvégén mentünk a menhelyre kacska lábával odabicegett a rácshoz és örömmel üdvözölt minket. Malvin már tudta, ma sétálni megy. Igen, talán nem szép dolog kivételezni, hiszen Malvinon kivül még legalább 180 kutya várt a sétára, közülük sajnos mindig csak 3-4 került sorra. De Malvin mindig jöhetett egy körre, ő halmozottan hátrányos helyzetű volt a többiekhez képest, de tekintetével mindeninek belopta magát a szivébe. Az egyik hátsó lábára sánta, valószínűleg a menhelyre kerülése előtt eltört a lába és orvosi segitség hiányában rosszul forrt össze. Biztosan fájt neki, de boldogan jött sétálni, végre füvet érezhetett a talpai alatt egy rövid időre. Sajnos fél éve, amióta nem járhatunk a menhelyre segiteni, Malvin állapota nagyon leromlott. A törött lábának és öreg, fájós izületeinek a menhelyi körülmények "enyhén szólva" nem tettek jót. Egy hátsó kennelbe került, senki nem nézett felé, ráadásul sok fiatal kutyával rakták össze, akik nem hagyták őt enni. Nagyon lefogyott, megritkult a szőre és úgy tűnt az életkedve is lankadni kezdett. Persze mindezt ismerősöktől tudtuk meg, saját szemünkkel csak akkor láthattuk, mikor szeptemberben  már megvolt a helye a panzióban és elmentünk érte. Szivfacsaró látványt nyújtott.

Orvosi kivizsgálása folyamatban van, egyelőre kicsit fel kell erősíteni az immunrendszerét, aztán csipőröntgen, vérvétel, ultrahang vizsgálat, szemészeti kivizsgálás után állapotától függően következnek a műtétek. Le kell szedni a popsiján lévő daganatokat, ivartalanítani kell és ha műthető, a lába, csipője is sorra kerül...

Jó hir, hogy Malvin ma már élvezi az életet, jól van! Kap fájdalomcsillapitót, rengeteg vitamint, jó tápot eszik és MINDENKI babusgatja. Ő lett a nagy kedvenc, naponta többször sétál és ha elfárad pihe puha ágyikó várja a kenneljében.

Adatai:
név: Malvin
szül: 2001
ivar: kan
méret: nagy
szin: ordas

Malvin életéből egyetlen dolog hiányzik már csak, egy szerető gazdi, egy igazi otthon. Azon munkálkodunk, hogy Malvin gyógykezelését követően a legjobb otthont találjuk meg neki.
Köszönettel vesszük mindenki segitségét, aki hozzá tud járulni egy kivételes kutya gyógykezelési költségeihez.